"Du borde le mer" Nej det borde jag inte!

“Du borde le mer” Nej det borde jag inte!

Female Trance DJ Zoë Song

“Varför är du så mystisk?” Kanske för att du ska ha något att fråga om? Kanske för att jag trivs med att inte berätta precis allt om mig. “Varför ler du inte oftare? Du borde le mer!” Nej det borde jag inte! Folk har
så mycket åsikter om andra, de borde rannsaka sig själva istället. 

Folk har alltid undrat varför jag är som jag är. “Varför är du inte som alla andra?” “Varför är du så mystisk?” Förstår att det provocerar andra att inte veta var man har mig. Men jag trivs med att gå min egen väg. Jag gillar att inte följa strömmen. Jag behöver inte passa in. Om jag stannar för länge i en folkmassa eller umgås med samma människor för länge känner jag mig kvävd. Jag behöver frihet. Jag har aldrig haft några problem med att vara ensam. Jag känner mig inte ensam i mitt eget sällskap, men jag känner mig begränsad i sällskap av personer som saknar djup och som inte kan se bortom yta och sociala spel. Jag tycker det är ett sunt tecken att man kan vara tyst ibland tillsammans med sina vänner. Man måste inte prata precis hela tiden. Kan vi vara tysta tillsammans utan att bli obekväma – då vet jag att vi är äkta.

“Varför är du så mystisk?” Kanske för att du ska ha något att fråga om? Kanske för att jag trivs med att inte berätta precis allt om mig. “Varför ler du inte oftare? Du borde le mer!” Borde jag verkligen det? Jag har ingen skyldighet överhuvudtaget att vara på ett visst sätt gentemot dig.

Jag undrar varför det är så provocerande med personer som inte jämnt skrattar och ler. Jag kanske skrattar inombords, men jag har ingen plikt att få dig att känna dig mer bekväm genom att följa sociala normer. Blir du obekväm för att jag inte passar in i din norm av hur en människa ska vara, ja då är det ditt problem att ombesörja.

Jag trivs med att stå vid sidan och andas fritt. Jag behöver andrum för att må bra och jag kvävs när andra jämt ska uttrycka sina åsikter om hur jag är så “annorlunda”, att jag borde “slappna av mer” osv. Jag talar inte om för dig att du ska hålla käften, så varför ska du tala om för mig att slappna av mer? Det provocerar mig verkligen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *