Har vi tappat de mänskliga relationerna helt och hållet?

Har vi tappat de mänskliga relationerna helt och hållet?

relationer
Har vi tappat de mänskliga relationerna helt och hållet? När var senaste gången du ringde någon? Det skrämmer mig att vi lever i en så digitaliserad tidsålder och människor idag inte verkar bry sig om varandra. Det finns alltid en ny person runt hörnet och relationer är flyktiga.

Min mamma har Alzheimer, det är inte alla som vet om det, men de flesta vet och de som eventuellt inte visste det vet i alla fall om det nu. Ändå är det nästan ingen som frågar om hur hon, eller hur jag, mår.

Kanske är man rädd att trampa mig på tårna, trampa i klaveret, trampa snett? Jag vet inte, men jag blir faktiskt ledsen att endast 1 vän de senaste 12 månaderna har brytt sig om att fråga hur det är med min mamma.

Jag är inte heller perfekt. Kanske är det saker jag glömmer att fråga dig om? I så fall vill jag gärna veta vilka saker det är. En sjuk mormor, en djup sorg som handlar om något du inte berättat för mig?

I så fall vill jag att du skriver till mig och talar om exakt vad du vill att jag bryr mig lite extra om nästa gång vi träffas.

Man kommer inte att trampa i klaveret genom att fråga hur jag mår eller hur min mamma mår.

Hej och hå – drinkbilder, katter, sol och resor!

Handlar allt idag om att posta drinkbilder, bilder på sina barn och sina katter och fan och hans moster? Är det så man upprätthåller sitt sociala nätverk – genom att verka så bekymmersfri som möjligt? Men alla har inte en bekymmersfri tillvaro. Jag upplever dock att många inte vill eller har intresse av djupare diskussioner och konversationer. När man träffas är det mest småprat och uppdatering om livet i allmänhet – ”Hur har ni haft det i sommar?” osv, men ingen tar sig tid numera att sitta ner och lyssna. Allt ska handla om triviala saker som katter, drinkar, sol och resor. Handlar verkligen livet enbart om det?!

Jag lovar att bry mig mer framöver. Om du vill att jag ska ringa dig, så låt mig veta. Då lovar jag att lyfta luren och ringa dig.

Orkar inte lägga två sekunder på en lajk

På samma sätt blir jag faktiskt riktigt irriterad och ledsen över att många vänner inte stöttar mig när det gäller min musik. Jag fattar att alla inte gillar den typen av musik men på riktigt – om jag är din vän, kan du inte offra två sekunder till att stötta mig med åtminstone en lajk?

Andra kanske har intressen så som att träna, gå och fika m.m., det är inte riktigt samma sak. Självklart kan jag fråga dig hur det går med fikandet, men att gilla att fika står inte riktigt i paritet med den tid jag lägger på musik – vilket är ca 3-5 timmar per dag i genomsnitt.

Jag har absolut brister och fel och jag ska försöka att från och med nu vara en bättre människa och bry mig om sådant som är viktigt för just DIG.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *