Hur går det med DJ:andet?

Hur går det med DJ:andet?

Känner ofta att det förväntade svaret på den frågan är “bra, tack!” Tyvärr är det inte alltid så enkelt.

Det man måste förstå är att DJ:a i sig är inte mitt huvudmål. Mitt huvudmål är att producera egen musik, skriva musik och skapa egna musikverk. Att DJ:a är en del av det, men det är liksom inte DJ:andet i sig som är det jag brinner för. Jag älskar att spela inför folk, och jag älskar att få feedback och att få människor att dansa. Det är en sådan enorm adrenalinkick. Men jag har alltid strävat efter att göra egen musik.

Jag kan tyvärr inte sjunga. Men jag kan producera elektronisk musik. För att få DJ-gig räcker det sedan typ 10 år tillbaka inte längre med att enbart snurra plattor. Du måste kunna producera din egen musik.

Att spela andras musik är ganska kul. Men mitt mål är att producera så mycket egen musik att jag till slut kan bli bokad för att enbart DJ:a med mina egna beats. Inte behöva spela andras musik utan kunna bygga egna set med min egen musik.

Det är musikskapandet jag brinner för, inte att DJ:a i första hand även om det i sig är extremt kul.

Så för att svara på frågan “Hur det med DJ:andet?” så är det ganska komplext. För att få DJ-gig idag måste du dels ha kontakter, dels hänga i rätt kretsar, dels ha rätt image, dels ha ett coolt DJ-namn osv. Allt det där tar rätt mycket energi och framför allt mycket tid. Tid som jag känner kunde läggas på annat, t.ex. göra egen musik. Jag spelar inte ute så mycket idag. Ni måste förstå att det INTE beror på att jag är dålig eller suger. Jag vet att jag är ganska bra och får ofta väldigt positiv feedback på mina gig. Eftersom jag kanske inte hänger i “rätt kretsar” har många förutfattade meningar om mig, men när de kommer till mina gig blir de ofta positivt överraskade och jag får ofta komplimanger för mina mixar.

Men har man inte rätt mössa, rätt sorts DJ-namn, och är polare med rätt människor så blir det svårt.

Att jag inte spelar ute så mycket beror på att jag inte lägger den tiden som behövs på alla de faktorerna jag nyss räknade upp.

Jag lägger tiden på att producera egen musik, eftersom 1) Det är det jag brinner för mest. Det är där min passion finns. I att skapa något eget som kommer från mitt hjärta. 2) Det kommer att leda till fler DJ-gig i det långa loppet. 3) Det är en utmaning och jag drivs av utmaningar. Jag är en sådan person som snabbt blir uttråkad om jag inte har något att bita i. 

Så sammanfattningsvis: Långt svar på en kort fråga. 🙂

Det betyder inte att ni inte får fråga hur det går. Tolka mig rätt. Det är bara det att jag vill förklara varför jag har så svårt att ge ett kort svar på en tämligen enkel fråga. 

female trance dj zoe song

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *